Johan Kallmayer

Johan-KallmayerJohan Kallmayer er en international orienteret stenkunstner. Han har arbejdet med stenkunst i snart 25 år, og har udstillet i Norge/Trondheim,  Kuwait, Italien/Firenze, Frankrig/Paris flere gange. Siden 2002 har han arbejdet fuldtids med stenkunst, både som skulptør, som underviser/instruktør i stenbearbejdning, og med salg af stenhuggeværktøj til faget hørende. Han har stenkunst i 12 forskellige lande. Den største skulptur i Danmark befinder sig på Rosenbæk Torv, ved siden af Brandts Klædefabrik i Odense med titlen “Elverdans” og vejer 30 tons. Han har et mindre Galleri i Viborg på hjemadressen – Galleri Sub Rosa. Galleriet udstiller forskellige malere og min egen stenkunst. Galleriet har åbent efter aftale. Han er medlem af kunstgruppen Firenzekunstnerne, og af den europæiske kunstnergruppe Salons Libres, Frankrig

 

kontaktinfo
Johan Kallmayer
Gl. skivevej 14A, 8800 Viborg
Mobil tlf: 2027 3321
Weeb: www.stenart.dk

“Outburst II”, og er udført i den norske granittype (syenit) Larvikit, i en kombination i af den rå forvitrede sten, med store elementer af poleret og formet indhold. Deraf navnet Outburst – udbrud, idet den polerede del af kulpturen så og sige prøver at bryde ud af stenen. Stenen er en marksten på oprindelig ca 100 kg. Outburst vejer ca. 70 kg, og bliver monteret på en ca. 150 kg tung, og 1 meter høj sokkel af sort granit. Soklen bliver forsynet med 2 stykker rustfrit stål, så der skal bores 2 huller i flisen hvorpå skulpturen skal stå. NB: Lavrikit brydes stadig i Larvik, (deraf navnet Larvikit) og man ved at de Lavrikit sten man finder i DK, er kommet hertil under den sidste istid for 12 – 14 tusinde år siden, skuppet herned af gletcherne. Stenene er faktisk meget grimme efter de mange 1000 år i jorden, og indbyder virkeligt ikke til at blive samlet op, men formet og poleret er de ufatteligt smukke i blålige, lyse og helt sorte nuancer, meget grovkornet med elementer der udsender en meget smukt blåt/sort skær, der virker som om man ser ind i stenen, rent perlemorsagtigt.
Kunstneroplysninger
Johan W. Kallmayer, billedhugger fra Viborg , arbejder i granitter og sten. Hans forhold og forbindelse med dette materiale overgår de blotte håndværksmæssige udfordringer. Han er dybt fascineret af granitternes uundgåelige hårdhed, men ikke mindst dets overraskende blødhed, hvilket giver sig udtryk i, og tilbyder et forførende kig ind i overflod af potentielle sanselige former. Kunstnerens engagement ligger i den direkte udfordring af materialet, dets bæredygtighed, farver , linjer, strukturer og teksturer i stenen – en dialog, som undertiden bliver til en kamp. Den kunstneriske proces er en balancegang mellem kærlighed og respekt for materialet og ikke mindst at undgå at modarbejde materialet.
Således forbundet til materialet, det indholdsmæssige. En helt naturlig erotisk sanselighed som går igen i forskellige forklædninger i Johans udtryk . Fra ammonit fossiler og insekter spottet i de nærmeste omgivelser, via talrige inkarnationer af den kvindelige form, undertiden fordoblet, til de mest fantastiske mytologiske væsner: alle disse væsener bliver fanget i dramatiske og yndefulde forekomster af det kunstneriske udtryk.